Nyheter

Ny kurs - Maintainer med fokus på dynamiska rapporter och egendefinierade besiktningar

on .

Vi gör en extra insats för en Maintainer utbildning där vi går igenom senaste utvecklingen gällande planmallar, egendefinierade besiktningsobjekt och dynamiska rapporter.

Missa inte att anmäla dig till kursen som genomförs i Digpros lokaler i Stockholm den 12 november. Anmäl dig här!

Mariehamns Telefon har valt Digpros verksamhetssystem för sitt fibernät

on .

Mariehamns Telefon väljer nu att införa dpCom som täcker hela deras näts livscykel. Med det nya systemet kommer  man snabba upp processerna för dokumentation och projektering samt effektivt få ut information och dokument till fiberbyggarna.

“Vi är mycket glada att Mariehamns Telefon har valt dpCom för att hantera och bättre kunna dokumentera sitt fibernät. Systemet kommer att hjälpa dem att förbättra effektiviteten i sina arbetsprocesser och på så sätt spara tid samt förbättra kvaliteten på nätinformationen”, säger Joel Pirard, ansvarig säljare, Digpro. Genom det nya samarbetet tar Digpro mark i Finland.

Mariehamns Telefon AB är ett lokalt telefonbolag beläget i Mariehamn på Åland. Verksamheten omfattar bland annat telefonlösningar för företag och privatpersoner, samt fiberoptiska och kopparbundna dataförbindelser.

Magnus Sjökvist ny produktchef på Digpro

on .

Digpro välkomnar Magnus Sjökvist som ny produktchef. Magnus tar över efter Svante Mjörne, som är en av Digpros grundare och som har lett produktutvecklingen under de senaste 30 åren. Svante kommer att fortsätta vara en del av Digpros tillväxtresa som styrelseledamot. 

Digpro är idag en ledande leverantör av nätinformationssystem i Skandinavien. Produktportföljen omfattar intelligenta lösningar för design, drift och underhåll av fiber-, el-, gas-, vatten- och fjärrvärmenät.

”Jag är väldigt glad att ta över produktavdelningen på Digpro”, säger Magnus Sjökvist. ”Programvaran kombinerar geografisk information med detaljerad information om nätverksinfrastruktur på ett ganska unikt sätt. Med denna kraftfulla plattform och specialbyggda affärsprocesstöd hjälper vi våra kunder att ta full kontroll över sina nät.

Mitt uppdrag är att skapa en tydlig färdplan för Digpros produkter som är förankrade i en långsiktig strategisk vision som säkerställer kontinuerlig innovation av relevanta och mycket konkurrenskraftiga lösningar. ”

Magnus har mer än 20 års erfarenhet av att bygga produkter, affärer och team på bland annat Fujitsu, Evry, Jeeves och Lawson Software. Senast ledde han enheten bakom Fujitsu C7, ett projektstyrningssystem för organisationer inom bygg- och infrastrukturindustrin. Han har magisterexamen i vetenskap, industriell teknik och management från Linköpings universitet. 

IMG 1890

Digpro välkomnar Sandra Johansson Järdö som ny HR-chef

on .

Digpro välkomnar Sandra Johansson Järdö som började som vår nya HR Chef för några veckor sedan. Hon har lång erfarenhet från olika HR-roller inom konsultbranschen, där hon senast kommer från Acando.

"Som HR Chef på Digpro får jag chansen att arbeta ännu närmare verksamheten. Mina kollegor på Digpro är supervassa inom sina respektive områden och jag gillar att vara i den miljön. Vi har även en mycket trevlig och vänlig atmosfär och jag har känt mig välkommen från dag ett.

Jag brinner lite extra för frågor som rör arbetsmiljö och mångfald, frågor som Digpro ligger i framkant inom. En annan spännande del av mitt arbete är att jobba med rekrytering och employer branding och jag vill visa alla talanger där ute, hur bra det är att jobba på Digpro. ”

 Sandra

Nyheter i dpSpatial 8.8

on .

Version 8.8 av dpSpatial, med drygt 60 i Release Notes nämnda förbättringar enbart för grundplattformen, är färdig för installation sedan ett tag tillbaka. Läs gärna om nyheterna, både i grundplattformen och i våra applikationer här.

Vi har även jobbat med standardiserade gränssnitt för datautbyte, API’er. I 8.8 har ett ramverk byggts för detta och några API’er för att hämta data från dpSpatial är klara redan nu. I kommande versioner kommer man även att kunna skapa, ändra och posta data via gränssnittet. Se nedan för några av de andra nyheterna i grundplattformen.

  • En ny snabbsökningsfunktion - tryck Ctrl-F för att kvickt söka bland de vanligaste sökbegreppen i respektive applikation. I denna version är en grunduppsättning objekttyper och sökbegrepp konfigurerade och de kan till kommande versioner enkelt kompletteras med fler sökningar.
  • Utökade möjligheter att skapa egna frågor i frågeverktyget, man kan nu visa resultatet även från alternativa kolumner i vallistor, t.ex. att kabeltyp även ger kabelarea etc.
  • Smarta hjälplinjer vid placering för att underlätta framförallt schemaritning finns nu i dpSpatial.
  • Många mindre förbättringar i användargränssnittet med tydligare ikoner, fler ballongtexter (tooltips) och anpassning av menyer för att följa de grafiska riktlinjerna och få ett standardiserat gränssnitt.
  • Flera förbättringar av export- och importfunktionerna bl.a. med möjlighet att importera DWG-filer och flera förbättringar av shape-exporten..
  • För administratörer har det också tillkommit en hel del förbättringar, bl.a. för att kunna se roller för flera användare samtidigt.
  • Stödet för PostgreSQL finns för de flesta applikationerna sedan en tid tillbaka. Konverteringsrutiner från Oracle finns och har använts vid flera konverteringar och en del förbättringar av dessa har gjorts även i denna version.

Dela

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn