• Yellow front-image
  • Green front-image
  • Blue front-image
  • Red front-image2

bojonas 2

Styrelsen i Digpro har utsett Jonas Vestin till ny VD och koncernchef med tillträde den 1 april 2019 för att ytterligare satsa på företagets internationella expansion. Jonas tar över rollen efter Bo Lundgren som är en av bolagets grundare och som har styrt verksamheten sedan den grundades för 30 år sedan. Bo Lundgren kommer fortsätta arbeta i bolaget och fokusera på internationell försäljning.

”Vi är väldigt nöjda över att kunna presentera Jonas Vestin som ny VD och koncernchef för Digpro Group AB. Jonas har gedigen erfarenhet från olika VD uppdrag inom mjukvarubranschen där han framgångsrikt har drivit tillväxt i nya marknader”, säger Johan Berg, ordförande i styrelsen.

Digpro är idag en ledande leverantör i Skandinavien för nätinformationssystem för el, värme, vatten, gas och telekom. Med den långa erfarenheten och en stark produkt i ryggen ska företaget ta steget in på nya marknader i Europa och globalt.

”Jag är oerhört stolt över hur Digpro har utvecklats under våra 30 år. Målet är nu att fortsätta vår framgångsresa med en internationell utrullning av våra produkter. Det känns tryggt att lämna över ansvaret till Jonas”, säger Bo Lundgren.       

”Jag är hedrad över att ta vid som VD efter Bo Lundgren och över att få leda ett företag som med stark innovationskraft och kompetens skapat ett erbjudande vilket inte bara driver affärsnytta utan också samhällsnytta”, säger Jonas Vestin. “Det moderna samhället blir allt mer beroende av högeffektiva nätverk för både energiförsörjning och digital kommunikation. Digpro kan erbjuda en lösning som optimerar både planering och drift av all typ av nätverkshantering. Denna ska vi nu ta vidare till nya marknader och verksamhetsområden.”

Jonas Vestin har över 25 års erfarenhet från både produkt- och tjänstesidan inom mjukvara och IT. Närmast kommer han från mjukvarubolaget OP5 som utvecklar övervakningslösningar för IT miljöer, där han har varit VD och koncernchef och drivit den internationella utvecklingen fram till en framgångsrik avyttring av bolaget. Tidigare var Jonas koncernchef för Pricer AB (PRIC-B) som är världsledande inom elektroniska hyllkantsetiketter för detaljhandeln. Jonas har bl.a. även varit affärsområdeschef för Eltel Networks AMM och medlem i koncernledningen för Eltel Networks AB (ELTEL) samt innehaft olika ledande positioner på Oracle (ORCL) i Sverige och internationellt. Jonas har en Executive MBA i ekonomi från ENPC School of International Management i Paris och en kandidatexamen i systemvetenskap från Uppsala Universitet.

Den organisationella förändringen kommer inte påverka Digpros kunder. Den svenska verksamheten drivs även i fortsättningen av Digpro Solutions med Jonas Jacobsson som VD.

Om Digpro

Digpro är en marknadsledande innovatör av verksamhetssystem för näthantering. Digpro utvecklar och levererar ett helomfattande verksamhetssystem baserat på GIS-teknik för nätägare och aktörer inom smarta städer som bygger och underhåller olika typer av nät inom el, telekommunikation, gas, fjärrvärme, vatten samt offentlig förvaltning.

Digpro har 30 års erfarenhet av Network Lifecycle Management och GIS-teknik. Bolaget grundades 1989 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Bland Digpros kunder och partners hittar du bl.a. ABB, Göteborgs Energi, E.ON, och Stokab för att nämna några.
Läs mer på: www.digpro.se eller på LinkedIn.

Presskontakt:

Barbara Schoell, Marknadschef
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon 073-3329478

fasit

Digpro, en marknadsledare inom verksamhetssystem för nätbolag, har blivit certifierad från Energi Norge som FASIT 2019-leverantör. Det betyder att från och med nu kan de norska nätägare som använder Digpros system för nätdrift enkelt rapportera driftstörningar enligt de nya kraven.    

Sedan årsskiftet gäller nya regler för norska nätägare när det gäller att rapportera störningar i nätet. De nya kraven bygger på FASIT (Feil- og AvbruddsStatistikk I Totalnettet), en standard som redan började gälla i en tidig version 1995, vars syfte är att ge information om leveranssäkerheten på norska energisystemet, både historisk data samt information för att kunna uppskatta framtida förväntad leveranssäkerhet.
Med den nya 2019 versionen har man tagit nästa steg i digitaliseringen av energisektorn. I det dagliga arbetet för operatörer innebär FASIT 2019 bland annat att de slipper hantera extra dokument för rapportering som skickas fram och tillbaka mellan olika parter.

Sedan början på året stödjer Digpro den digitala rapporteringen mot myndigheterna direkt från sitt driftsystem och hjälper nätägarna att leverera rätt data till rätt mottagare på ett effektivt sätt.   

“Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra kunder i Norge en bra och smidig lösning för att möta de nya kraven” säger Jonas Jacobsson, VD på Digpro Solutions AB. “Digpros system inte bara underlättar rapporteringen, den kan i framtiden också leda till förbättrade analyser och processer som i sin tur hjälper nätföretagen att genomföra effektivare åtgärder när t.ex. en storm slår ut delar av ett nät. “

Till skillnad från andra leverantörer har Digpro utvecklat en FASIT-lösning som är helt integrerad i operativ supportlösning DMS (Distribution Management System). Genom att göra så har man tagit ett långt steg mot en automatiserad FASIT-rapportering, som annars kräver exporter till andra applikationer och manuellt arbete innan man äntligen kan slutföra rapporteringen. En annan viktig anledning till att göra det på detta sätt är att säkerställa enkel tillgång till kompletta FASIT-data för operationscentret. På så sätt kommer FASIT-data att vara viktig input för operationscentret i relation till framtida inlärning, analys, bättre beslut och ytterligare automatisering.

Om Digpro

Digpro är en ledande innovatör av verksamhetssystem för nät och inom geografisk IT. Med sina 30 år i branschen är Digpro marknadsledare i Skandinavien. Digpro tillhandahåller lösningar för el, telekom, gas, fjärrvärme, vatten samt stat och kommuner - i själva verket alla organisationer som bygger och underhåller olika sorters nät. Digpros produkter gör det möjligt för användarna att effektivisera, spara tid och pengar, och samtidigt förbättra kvaliteten på sin service.
 
Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bland Digpros kunder och partners hittar du: ABB, Göteborgs Energi, E.ON, Luostejok Kraftlag, Lyse, Ymber och Jaeren för att nämna några. Läs mer på: www.digpro.se.
 
Användbara länkar:
Om Digpro

För mer information, vänligen kontakta:

Barbara Schoell
Marknadsansvarig, Digpro Group
Tel: +46 (0)8 506 326 98
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KiKe collage 2

Digpro deltog på XXII KIKE, en telekom konferens i Kielce, Polen. Vi demonstrerade våra produkter tillsammans med vår partner inProjects. Digpro höll även en presentation med titeln: "NIS as a hub for a network reliability system. Experience from Scandinavia" Många deltagare, främst operatörer inom telekom, visade stort intresse för våra produkter.

Genom ett partnersamarbete mellan Digpro och We Consulting skapas nu en stark leveransförmåga inom dokumentation och förvaltning av det geografiska verksamhetssystemet dpCom.

IMG 0077

Det här innebär för våra nuvarande – och framtida – gemensamma kunder att man kommer kunna få ut mer av potentialen och möjligheterna i att ha bättre kontroll på sin infrastruktur. För att kunna ta klivet in i nya effektiva processer finns det ett stort behov av att lyfta befintlig dokumentation. Tillsamman kan vi ta kundens krav och behov hela vägen in i mål. Vi kan lyfta befintlig dokumentation, vi kan migrera från gamla inaktuella plattformar och vi kan med plattformens hjälp möjliggöra framtidens effektiva processer.

Med hjälp av kraften i Digpros plattform förverkligar vi våra kunders potential i nuvarande och framtida infrastrukturer. Sammantaget kommer det här bidra starkt till möjligheterna kring digitaliseringen där nätets livscykel är i fokus. We Consulting kommer tillsammans med Digpro som tidigare leverera expertis inom systeminförande, migrering och utbildning. We Consulting kommer i partnersamarbetet också att leverera drift, förvaltning och support av Digpros programvaror. I ett direkt samarbete har vi tillsammans säkrat kvalitet i hela kedjan vilket borgar för en fin kundupplevelse.

– Vår expertis fördelat på tolv orter i landet ger en lokal närvaro som på plats kan bistå våra kunder i den här utmaningen. Med en god kundkännedom och med en marknadsledande leveransförmåga inom dpCom innebär det här partnerskapet stora fördelar för We Consulting och Digpros kunder, säger Pierre Wallgren, vd We Consulting.

– Vi har sedan länge arbetat bredvid We Consulting på marknaden och sett att de erbjuder högkvalitativa tjänster som gör att våra system ute hos kunderna tar steget närmare att användas för nätets hela livscykel och inte bara för dokumentation. Nu konkretiseras detta samarbete vilket skapar trygghet och fler möjligheter för kunderna. Detta ser vi mycket positivt på, säger Jonas Jacobsson, vd Digpro Solutions.

För mer information kontakta gärna:

Joel Pirard
Marknadsföringsansvarig Digpro
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+46 723 88 18 60

Pierre Wallgren
VD We Consulting
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+46 709 39 69 64

Om Digpro
Digpro är en stor och marknadsledande innovatör av verksamhetssystem för näthantering. Digpro utvecklar och levererar ett helomfattande verksamhetssystem baserat på GIS-teknik för nätägare som bygger och underhåller olika typer av nät inom el, telekommunikation (FTTx), gas, fjärrvärme, vatten samt offentlig förvaltning.

Digpro har över 30 års erfarenhet av Network Lifecycle Management och GIS-teknik. Bolaget grundades 1989 av Bo Lundgren, koncernchef för bolaget, och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bland Digpros kunder och partners hittar du bl.a. ABB, Göteborgs Energi, E.ON, och Stokab för att nämna några. Läs mer på: www.digpro.se eller på LinkedIn.

Om We Consulting
På We Consulting arbetar 170 av Nordens främsta experter inom nätinfrastruktur. Företagets specialister hjälper dagligen operatörer, energibolag och nätägare att beställa, planera och förvalta mobila och fasta nät inom telekom och kraft. I uppdragen ingår även affärsutveckling och strategiarbete. Bland företagets kunder finns både stora mobiloperatörer, stadsnät och energibolag. We Consulting är en nära samarbetspartner till Svenska Stadsnätsföreningen och har bland annat varit starkt bidragande i arbetet med Robust Fiber för standardisering och ökad driftsäkerhet – från hårdvara till driftrutiner. We Consulting har kontor på tolv orter i Sverige, från Malmö till Luleå, och grundades 2013. Läs mer på we-consulting.se eller på LinkedIn.

Digpro växer och fortsätter att rekrytera. Senast ut är Emil Plynning, utbildad Civilingenjör i samhällsbyggnad med inriktning mot GIS. Emil kommer att arbeta med konfigurering och support.

-Jag gillar känslan på Digpro och det är kul att börja med en massa trevliga kollegor. Sen så är det mitt första jobb efter examen och det ska bli kul att komma in i arbetslivet på riktigt, säger Emil om sin nya roll.

Varmt välkommen Emil!

DSC 3626

Användbara länkar:

Om Digpro AB

För mer information, vänligen kontakta:
Joel Pirard
Marknadsansvarig, Digpro AB
Tel: +46 (0) 723 88 18 60
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Om Digpro
Digpro är en stor innovatör inom geografiska informationssystem (GIS) teknik och Network Lifecycle Management samt marknadsledande i Skandinavien. Digpro utvecklar, marknadsför och stödjer sin egen ledande GIS-teknik för stora industrier inom el, telekommunikation (FTTx), gas, fjärrvärme, vatten och centrala och lokala myndigheter - i själva verket alla som bygger och underhåller olika typer av nätverk.

Digpro har över 30 års erfarenhet av GIS-teknik och Network Lifecycle Management. Företaget grundades 1989 av Bo Lundgren, koncernchef för bolaget. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bland Digpros kunder och partners hittar du: ABB, Göteborgs Energi, E.ON, och Stokab för att nämna några. Läs mer på: www.digpro.se eller på LinkedIn.

Subscribe to our mailing list