• Yellow front-image
  • Green front-image
  • Blue front-image
  • Red front-image2

Vi gör en extra insats för en Maintainer utbildning där vi går igenom senaste utvecklingen gällande planmallar, egendefinierade besiktningsobjekt och dynamiska rapporter.

Missa inte att anmäla dig till kursen som genomförs i Digpros lokaler i Stockholm den 12 november. Anmäl dig här!

Digpro välkomnar Sandra Johansson Järdö som började som vår nya HR Chef för några veckor sedan. Hon har lång erfarenhet från olika HR-roller inom konsultbranschen, där hon senast kommer från Acando.

"Som HR Chef på Digpro får jag chansen att arbeta ännu närmare verksamheten. Mina kollegor på Digpro är supervassa inom sina respektive områden och jag gillar att vara i den miljön. Vi har även en mycket trevlig och vänlig atmosfär och jag har känt mig välkommen från dag ett.

Jag brinner lite extra för frågor som rör arbetsmiljö och mångfald, frågor som Digpro ligger i framkant inom. En annan spännande del av mitt arbete är att jobba med rekrytering och employer branding och jag vill visa alla talanger där ute, hur bra det är att jobba på Digpro. ”

 Sandra

Version 8.8 av dpSpatial, med drygt 60 i Release Notes nämnda förbättringar enbart för grundplattformen, är färdig för installation sedan ett tag tillbaka. Läs gärna om nyheterna, både i grundplattformen och i våra applikationer här.

Vi har även jobbat med standardiserade gränssnitt för datautbyte, API’er. I 8.8 har ett ramverk byggts för detta och några API’er för att hämta data från dpSpatial är klara redan nu. I kommande versioner kommer man även att kunna skapa, ändra och posta data via gränssnittet. Se nedan för några av de andra nyheterna i grundplattformen.

  • En ny snabbsökningsfunktion - tryck Ctrl-F för att kvickt söka bland de vanligaste sökbegreppen i respektive applikation. I denna version är en grunduppsättning objekttyper och sökbegrepp konfigurerade och de kan till kommande versioner enkelt kompletteras med fler sökningar.
  • Utökade möjligheter att skapa egna frågor i frågeverktyget, man kan nu visa resultatet även från alternativa kolumner i vallistor, t.ex. att kabeltyp även ger kabelarea etc.
  • Smarta hjälplinjer vid placering för att underlätta framförallt schemaritning finns nu i dpSpatial.
  • Många mindre förbättringar i användargränssnittet med tydligare ikoner, fler ballongtexter (tooltips) och anpassning av menyer för att följa de grafiska riktlinjerna och få ett standardiserat gränssnitt.
  • Flera förbättringar av export- och importfunktionerna bl.a. med möjlighet att importera DWG-filer och flera förbättringar av shape-exporten..
  • För administratörer har det också tillkommit en hel del förbättringar, bl.a. för att kunna se roller för flera användare samtidigt.
  • Stödet för PostgreSQL finns för de flesta applikationerna sedan en tid tillbaka. Konverteringsrutiner från Oracle finns och har använts vid flera konverteringar och en del förbättringar av dessa har gjorts även i denna version.

bojonas 2

Styrelsen i Digpro har utsett Jonas Vestin till ny VD och koncernchef med tillträde den 1 april 2019 för att ytterligare satsa på företagets internationella expansion. Jonas tar över rollen efter Bo Lundgren som är en av bolagets grundare och som har styrt verksamheten sedan den grundades för 30 år sedan. Bo Lundgren kommer fortsätta arbeta i bolaget och fokusera på internationell försäljning.

”Vi är väldigt nöjda över att kunna presentera Jonas Vestin som ny VD och koncernchef för Digpro Group AB. Jonas har gedigen erfarenhet från olika VD uppdrag inom mjukvarubranschen där han framgångsrikt har drivit tillväxt i nya marknader”, säger Johan Berg, ordförande i styrelsen.

Digpro är idag en ledande leverantör i Skandinavien för nätinformationssystem för el, värme, vatten, gas och telekom. Med den långa erfarenheten och en stark produkt i ryggen ska företaget ta steget in på nya marknader i Europa och globalt.

”Jag är oerhört stolt över hur Digpro har utvecklats under våra 30 år. Målet är nu att fortsätta vår framgångsresa med en internationell utrullning av våra produkter. Det känns tryggt att lämna över ansvaret till Jonas”, säger Bo Lundgren.       

”Jag är hedrad över att ta vid som VD efter Bo Lundgren och över att få leda ett företag som med stark innovationskraft och kompetens skapat ett erbjudande vilket inte bara driver affärsnytta utan också samhällsnytta”, säger Jonas Vestin. “Det moderna samhället blir allt mer beroende av högeffektiva nätverk för både energiförsörjning och digital kommunikation. Digpro kan erbjuda en lösning som optimerar både planering och drift av all typ av nätverkshantering. Denna ska vi nu ta vidare till nya marknader och verksamhetsområden.”

Jonas Vestin har över 25 års erfarenhet från både produkt- och tjänstesidan inom mjukvara och IT. Närmast kommer han från mjukvarubolaget OP5 som utvecklar övervakningslösningar för IT miljöer, där han har varit VD och koncernchef och drivit den internationella utvecklingen fram till en framgångsrik avyttring av bolaget. Tidigare var Jonas koncernchef för Pricer AB (PRIC-B) som är världsledande inom elektroniska hyllkantsetiketter för detaljhandeln. Jonas har bl.a. även varit affärsområdeschef för Eltel Networks AMM och medlem i koncernledningen för Eltel Networks AB (ELTEL) samt innehaft olika ledande positioner på Oracle (ORCL) i Sverige och internationellt. Jonas har en Executive MBA i ekonomi från ENPC School of International Management i Paris och en kandidatexamen i systemvetenskap från Uppsala Universitet.

Den organisationella förändringen kommer inte påverka Digpros kunder. Den svenska verksamheten drivs även i fortsättningen av Digpro Solutions med Jonas Jacobsson som VD.

Om Digpro

Digpro är en marknadsledande innovatör av verksamhetssystem för näthantering. Digpro utvecklar och levererar ett helomfattande verksamhetssystem baserat på GIS-teknik för nätägare och aktörer inom smarta städer som bygger och underhåller olika typer av nät inom el, telekommunikation, gas, fjärrvärme, vatten samt offentlig förvaltning.

Digpro har 30 års erfarenhet av Network Lifecycle Management och GIS-teknik. Bolaget grundades 1989 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Bland Digpros kunder och partners hittar du bl.a. ABB, Göteborgs Energi, E.ON, och Stokab för att nämna några.
Läs mer på: www.digpro.se eller på LinkedIn.

Presskontakt:

Barbara Schoell, Marknadschef
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon 073-3329478

fasit

Digpro, en marknadsledare inom verksamhetssystem för nätbolag, har blivit certifierad från Energi Norge som FASIT 2019-leverantör. Det betyder att från och med nu kan de norska nätägare som använder Digpros system för nätdrift enkelt rapportera driftstörningar enligt de nya kraven.    

Sedan årsskiftet gäller nya regler för norska nätägare när det gäller att rapportera störningar i nätet. De nya kraven bygger på FASIT (Feil- og AvbruddsStatistikk I Totalnettet), en standard som redan började gälla i en tidig version 1995, vars syfte är att ge information om leveranssäkerheten på norska energisystemet, både historisk data samt information för att kunna uppskatta framtida förväntad leveranssäkerhet.
Med den nya 2019 versionen har man tagit nästa steg i digitaliseringen av energisektorn. I det dagliga arbetet för operatörer innebär FASIT 2019 bland annat att de slipper hantera extra dokument för rapportering som skickas fram och tillbaka mellan olika parter.

Sedan början på året stödjer Digpro den digitala rapporteringen mot myndigheterna direkt från sitt driftsystem och hjälper nätägarna att leverera rätt data till rätt mottagare på ett effektivt sätt.   

“Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda våra kunder i Norge en bra och smidig lösning för att möta de nya kraven” säger Jonas Jacobsson, VD på Digpro Solutions AB. “Digpros system inte bara underlättar rapporteringen, den kan i framtiden också leda till förbättrade analyser och processer som i sin tur hjälper nätföretagen att genomföra effektivare åtgärder när t.ex. en storm slår ut delar av ett nät. “

Till skillnad från andra leverantörer har Digpro utvecklat en FASIT-lösning som är helt integrerad i operativ supportlösning DMS (Distribution Management System). Genom att göra så har man tagit ett långt steg mot en automatiserad FASIT-rapportering, som annars kräver exporter till andra applikationer och manuellt arbete innan man äntligen kan slutföra rapporteringen. En annan viktig anledning till att göra det på detta sätt är att säkerställa enkel tillgång till kompletta FASIT-data för operationscentret. På så sätt kommer FASIT-data att vara viktig input för operationscentret i relation till framtida inlärning, analys, bättre beslut och ytterligare automatisering.

Om Digpro

Digpro är en ledande innovatör av verksamhetssystem för nät och inom geografisk IT. Med sina 30 år i branschen är Digpro marknadsledare i Skandinavien. Digpro tillhandahåller lösningar för el, telekom, gas, fjärrvärme, vatten samt stat och kommuner - i själva verket alla organisationer som bygger och underhåller olika sorters nät. Digpros produkter gör det möjligt för användarna att effektivisera, spara tid och pengar, och samtidigt förbättra kvaliteten på sin service.
 
Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bland Digpros kunder och partners hittar du: ABB, Göteborgs Energi, E.ON, Luostejok Kraftlag, Lyse, Ymber och Jaeren för att nämna några. Läs mer på: www.digpro.se.
 
Användbara länkar:
Om Digpro

För mer information, vänligen kontakta:

Barbara Schoell
Marknadsansvarig, Digpro Group
Tel: +46 (0)8 506 326 98
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Subscribe to our mailing list